17 jun 2014

COL·LOCACIÓ DE LA PRIMERA PEDRA DEL NOU COMPLEX PARROQUIAL


Pels mossens de la parròquia

El dissabte, dia 14 de juny, el barri de Bonavista va viure un acte històric. El Sr. Arquebisbe va beneir el solar i la primera pedra del que esdevindrà el Centre parroquial de Bonavista amb l’Església, les sales del centre i la rectoria. «Serà un espai obert a tothom», va afirmar Mons. Jaume Pujol.

Mn. Isidre Foguet, rector de la parròquia, en el seu parlament, es va remuntar a l’any 1966 quan el barri patia la manca de places escolars com també d’una església parroquial que es va construir de manera temporal i ha donat servei al barri durant quaranta-tres anys. Mn. Foguet va destacar que amb el nou centre parroquial el barri tindrà unes instal·lacions dignes que vetllaran per tres àmbits: la litúrgia i el culte; la catequesi i la formació, i la vessant caritativa i social. Va agrair el suport de l’Arquebisbat i l’Ajuntament. Amb l’objectiu d’afavorir la gent en situació d’atur al barri s’ha previst una clàusula social que permetrà la contractació de gent del barri.

Per la seva banda, l’arquitecte-projectista del nou centre parroquial, Sr. Daniel Gimeno, va explicar els diversos espais que formaran part del centre tot destacant que l’arquitectura pensada aspira a reforçar el vincle entre l’ésser humà i el transcendent.

En nom de la corporació municipal, el tinent d’alcalde de l’Ajuntament i conseller de la zona de Bonavista, Sr. Javier Villamayor, va qualificar aquesta obra com un exemple de col·laboració i com una important inversió.

En acabar els parlaments, Mn. Antonio Martínez Subías, prevere que col·labora a la Parròquia, va llegir l’acta del dia. «La Parròquia serà un oasi enmig del desert on s’atansen les persones per sadollar la set», va dir Mn. Martínez.
Tot seguit, per deixar constància d’aquest dia històric, a l’interior d’un cilindre es van dipositar dos exemplars de premsa fent referència al mateix acte; monedes de curs legal; una fotografia de l’any 2009 del complex parroquial antic; tres imatges magnètiques sobre la vivència de la Setmana Santa al barri com a expressió d’identitat i de la religiositat popular a més d’una còpia de l’acta del dia. Després de resar el Pare Nostre el cilindre es va introduir en la pedra i posteriorment les autoritats i els fidels van cobrir-la amb terra.