4 feb 2014

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE DEL NOU CENTRE PARROQUIAL



Pels mossens de la parròquia


El passat dimecres, dia 29 de gener, es va presentar en roda de premsa l’actual projecte del nou centre parroquial de Santa Maria de Bonavista. Tant des de l’Arquebisbat com des de l’equip tècnic es treballa amb l’objectiu d’inaugurar el nou centre parroquial l’estiu de 2015. El Sr. Arquebisbe ha manifestat la seva il·lusió per aquest projecte i la bona entesa existent entre l’Ajuntament de Tarragona i l’Arquebisbat.

Segons el project manager, l’arquitecte Sr. Santi Prats, l’actual projecte manté intactes els compromisos establerts i presentats en l’avantprojecte amb data de 23 de gener de 2012. «El nou centre parroquial es planteja sobre tres eixos conceptuals principals: l’edifici com a símbol identitari al servei de l’església catòlica i que esdevingui un referent al barri; un edifici funcional i sostenible».   

Mn. Isidre Foguet, rector de la parròquia de Bonavista, ha presentat un breu recorregut històric sobre l’església parroquial, la qual es va construir l'any 1966, de manera provisional, en tretze dies, essent rector Don Faustino Arnal.

Per la seva banda, Mn. Antonio P. Martínez, delegat diocesà per al Patrimoni Artístic i Documental i l’Art Sacre i adscrit a la parròquia de Bonavista, ha remarcat que, l’estructura arquitectònica del nou temple, lleugerament allargada amb un eix central, concep la comunitat com a poble de Déu en marxa que camina des de l’atri fins l’altar i el retaule presidit per la Mare de Déu de l’Assumpció; també s’ha procurat incorporar la natura –xiprers, oliveres, zona enjardinada– no en sí mateixa, sinó com a criatura de Déu; tant a l’interior com a l’exterior hi haurà missatges evangelitzadors mitjançant símbols entenedors.

Licitació d’obres

Les obres de construcció es licitaran pel procediment de concurs obert d’àmbit nacional atenent a la millor oferta tècnica i econòmica. Tota la informació relativa a aquest concurs estarà disponible a través de l’enllaç  http://arqtgn.cat/contractacio

 

El plec de clàusules particulars del concurs per a l’adjudicació de les obres inclourà, entre d’altres, una clàusula social per tal de potenciar la participació d’empreses i treballadors aturats domiciliats al barri de Bonavista.

El Pla Especial per a fixar les condicions d’ordenació de l’equipament religiós als terrenys del Centre Parroquial, es troba en la fase d’exposició pública durant el termini d’un mes. Aquest Pla es pot consultar al web de l’Ajuntament de Tarragona.