15 may 2013

VISITA PASTORAL

 
Pels mossens de la parròquia
 
El pasado 13 de febrero, Miércoles de Ceniza, comenzó la Visita Pastoral de nuestro Sr. Arzobispo Jaime Pujol Balcells a las parroquias de los dos arciprestazgos –Centro y Periferia- de la ciudad de Tarragona. Se prolongará hasta la fiesta de San Fructuoso del próximo año.

La Visita Pastoral forma parte de la tarea itinerante de los obispos que se hacen presentes, de una manera más intensa, en una parte de las parroquias que tienen encomendadas. Tiene como finalidad: conocer más de cerca, y participar temporalmente, en la vida de cada parroquia en sus vertientes litúrgica, catequética y caritativo-social; animar a los sacerdotes y a sus principales colaboradores; revisar los libros que constituyen la base del archivo parroquial (Bautismos, Matrimonios,  Confirmaciones, Defunciones, Visitas Pastorales); hacerse presente, si se considera oportuno, en algunas instituciones civiles de la zona o barrio donde se ubica la respectiva parroquia; corregir, con caridad y fraternidad, las posibles carencias que hayan podido detectar.

Nuestra parroquia ha programado las siguientes estas visitas del Sr. Arzobispo:

>  3 de mayo pasado: a la Escuela Joan XXIII, de titularidad diocesana; simultáneamente, su Sr. Secretario revisó los libros parroquiales.

>   1 de junio, a las 19,30: Celebración de la Eucaristía, en la que unos miembros de nuestra parroquia recibirán el sacramento de la Unción de los Enfermos. Acto seguido, se reunirá con el Consejo Pastoral Parroquial.

>   8 de junio, a las 19,30: Celebración de la Eucaristía en la que 19 miembros de nuestra comunidad parroquial recibirán el sacramento de la Confirmación.

>   11 de junio: el Sr. Arzobispo se reunirá con los sacerdotes de nuestro arciprestazgo de Tarragona-Periferia.

Iremos informando sobre las visitas del Sr. Arzobispo que tendrán lugar el curso próximo, esperando que una de ellas sea para colocar la primera piedra del nuevo Centro Parroquial.


El passat 13 de febrer, Dimecres de Cendra, va començar la Visita Pastoral del nostre Sr. Arquebisbe Jaume Pujol i Balcells a les parròquies dels dos arxiprestats -Centre i Perifèria- de la ciutat de Tarragona. Es perllongarà fins a la festa de Sant Fructuós de l’any vinent.
 
La Visita Pastoral forma part de la tasca itinerant dels bisbes que es fan presents, d’una manera més intensa, a una part de les parròquies que tenen encomanades. Té com a finalitat: conèixer de prop, i participar temporalment, en la vida de cada parròquia en els seus vessants litúrgics, catequètics i caritatiu-socials; encoratjar els mossens i els seus principals col·laboradors; revisar els llibres que constitueixen la base de l’arxiu parroquial (Baptismes, Matrimonis,  Confirmacions, Defuncions, Visites Pastorals); fer-se present, si s’escau, en algunes institucions civils de la zona o barri on s’ubica la respectiva parròquia; i corregir, amb caritat i germanor, les possibles mancances que hagin pogut detectar.
 
La nostra parròquia ha programat les següents visites del Sr. Arquebisbe:
 
>     3 de maig passat: a l’Escola Joan XXIII, de titularitat diocesana; simultàniament, el seu Sr. Secretari va  revisar els llibres parroquials.
>     1 de juny, a les 19,30: Celebració de l’Eucaristia en la qual uns membres de la nostra comunitat rebran el sagrament de la Unció dels Malalts. Tot seguit, es reunirà amb el Consell Pastoral Parroquial.
>     8 de juny, a les 19,30: Celebració de l’Eucaristia en la qual 19 membres de la nostra comunitat parroquial rebran el sagrament de la Confirmació.
>     11 de juny: El Sr. Arquebisbe es reunirà amb els mossens del nostre arxiprestat de Tarragona-Perifèria.
 
Anirem informant sobre les altres visites del Sr. Arquebisbe que tindran lloc el curs vinent, tot esperant que una d’elles sigui per a posar la primera pedra del nou Centre Parroquial.